Vernieuwen kabelbaan

En hier staat ie dan

Het resultaat is er naar. De nieuwe kabelbaan is gerealiseerd. een prachtige stalen kabelbaan zal weer voor veel tokkelplezier zorgen voor jong (en wellicht ook nog af en toe een ouder) 

Constructie plaatsen

Op vrijdag 4 februari 2021 is het een mooie dag om beton te storten. Als eerste is alles uitgezet. Plastic is in de gaten aangebracht en een houten raamwerk in de gaten geplaatst, zodat een egale fundering kan worden gestort. Rond een uur of kwart over drie arriveert de betonmixer en kunnen we aan de slag met kruiwagens en een loader om het beton vanuit de straatkant naar de gaten te kruien. Gelukkig waren er genoeg kruiwagens en manschappen, zelfs nog een paar niet leden, aanwezig om te kruien. Als laatste hebben de de poeren nog geplaatst waarbij het uitgezette touw precies over de as van de mal moest lopen en niet over de bouten.

Het grondwerk

Op 30 januari 2021 is het tijd voor de volgende fase. Nadat de oude kabelbaan is afgebroken. Moet het fundament voor de gloednieuwe kabelbaan worden gelegd. De eerste stap hierin is het grondwerk. de gaten voor de betonnen constructie zijn aangebracht.

Het afbreken

Dit jaar gaan we een start maken met met het vernieuwen van de kabelbaan. De eerste activiteit van dit project is het afbreken van de huidige houten stellage. Hier zullen we op 29 december 2020 mee starten.

20201229 - Afbraak 1
20201229 - Afbraak 2
20201229 - Afbraak 3

We zijn op 29 december 2020 gestart met het afbreken van de kabelbaan. De eerste activiteit was het bij elkaar zoeken van al het noodzakelijke gereedschap. In een kruiwagen werden geladen: 1 hamer, 100 verschillende sleutels en tangen. Alle bouten en schroeven die losgedraaid moesten worden hadden nl. een andere maat. Daarnaast 2 ladders, 1 kettingzaag en 1 verrijker en we waren klaar om de aanval te openen op de Kabelbaan. Na eerst de stalen kabel, die behoorlijk op spanning, losgemaakt te hebben, werden alle bouten en schroeven uit de houten stellage gedraaid. Een strop werd om de houten palen gelegd, zodat deze met de verrijker uit de grond konden worden getrokken compleet met betonnen fundering en al. De voorzitter had nog geluk dat hij niet tweemaal op zijn kop werd getikt door de rottende palen die afbraken onder aan de betonnen fundering. Alles wat resteerde was een 8-tal grote gapende gaten, waar nog bakstenen van de oude boerderij Zeevers in te vinden waren. Als laatste moest het vele gebruikte gereedschap gesorteerd worden en weer netjes op zijn plaats gehangen worden.

20201229 - Afbraak 4
20201229 - Afbraak 5
20201229 - Afbraak 6